Zveřejněno: 04.04.2024
Kategorie:

Co dělat, když po výměně baterie iPhone hlásí nutnost servisu?

Hláška "Důležité: Stav baterie vašeho iPhonu nelze ověřit. Doporučujeme servis." se může objevit po výměně baterie v neautorizovaném servisu. Důvodem je, že Apple z bezpečnostních a licenčních důvodů znemožňuje neautorizovaným servisům přístup k diagnostickým nástrojům a kalibraci baterie.

Co hláška znamená?

V první řadě - hláška nemá vliv na funkčnost telefonu. Jedná se pouze o informační zprávu, která upozorňuje, že Apple nerozpoznal novou baterii jako originální.

Co s tím?

1. Ignorujte hlášku - Hláška po čase (několik týdnů) může sama zmizet. Pokud vám nevadí, že se v nastavení nezobrazuje stav baterie, můžete ji jednoduše ignorovat.

2. Výměna bateriových článků - V našem servisu Vám můžeme vyměnit pouze samotné baterievé články. Tato služba je však dražší než běžná výměna baterie  jelikož je časově náročnější. Více informací včetně cen lze nalézt v našem ceníku.

Výměna baterie v iPhonu XS a vyšší mimo Apple servis?

Vyměnili jste baterii v iPhonu sami nebo v neautorizovaném servisu a teď se vám zobrazuje hlášení o neoriginální baterii? Nebojte se, váš iPhone stále funguje bez problémů.

Apple od modelu XS vybavuje iPhony funkcí, která detekuje neautorizovanou výměnu baterie a informuje o ní uživatele. V nastavení baterie tak uvidíte, že v telefonu není originální díl.

Tipy

  • Pokud se chystáte vyměnit baterii v iPhone, doporučujeme volit verzi výměny článků, abyste se vyhnuli zobrazení hlášky "Stav baterie nelze ověřit".
  • Pokud Vám nevadí zobrazení hlášky "Stav baterie nelze ověřit", můžete ušetřit peníze a nechat si baterii vyměnit běžnou cestou.
  • Po výměně baterie v se doporučuje kalibrovat baterii. Kalibrace baterie zajistí, že se indikátor stavu baterie v nastavení telefonu zobrazuje správně.